جاروبرقی که برای تمیز کردن و پاکسازی محیط مورد نظر شما مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به تعویض کردن فیلتر در مواقع لزوم دارد. از این رو کاربرانی که از این دستگاه کاربردی استفاده می کنند، باید نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی را بدانند و برای ارتقای عملکرد جاروبرقی، به صورت اصولی این کار انجام شود. در واقع دلیل محبوبیت جاروبرقی، به خاطر جمع آوری کردن آلاینده ها بدون منتشر کردن ذرات ریز گرد و غبار می باشد. برای به دست آوردن اطلاعات کافی در خصوص نحوه تعویض فیلتر جاروبرقی، ادامه مقاله را با ما دنبال کنید.
فیلتر جاروبرقی در کجا قرار دارد؟
به طور معمول، جاروبرقی ها دارای دو نوع فیلتر می باشند. فیلتر اولیه که درون محفظه جاروبرقی و پشت کیسه آن تعبیه شده است و وظیفه جلوگیری از ورود آلودگی به موتور دستگاه را برعهده دارد. فیلتر ثانویه در پشت دستگاه قرار گرفته است و برای جذب بهتر ذرات آلوده تعبیه شده است که معمولاً از نوع فیلتر هپا می باشد. توجه کنید، که در برخی از مدل های جاروبرقی قدیمی، فیلتر ثانویه وجود نداشته و تنها فیلتر اولیه در بخش جلویی دستگاه قرار گرفته است و اما در بعضی دیگر از مدل های جدید جاروبرقی، فیلتر ثانویه بر روی دستگاه تعبیه شده است.
انواع فیلتر جاروبرقی
فیلتر قابل شستشو: واضح است که این فیلترها نیاز به تعویض فیلتر و در نتیجه خرید فیلتر جدید را تا حد زیادی کاهش داده اند. در صورتی که جاروبرقی شما مجهز به فیلتر قابل شستشو باشد، تا چندین دوره می توانید فیلتر را در بیاورید و با آب گرم بشویید و پس از اینکه فیلتر به طور کامل خشک شد، آن را در جای خود قرار بدهید. توجه داشته باشید، که فیلترهای قابل شستشو با حرف W که مخفف کلمه WATER است مشخص می شوند و اگر این حرف بر روی فیلتر درج نشده باشد، به هیچ عنوان قابل شستشو نیستند.
فیلتر غیر قابل شستشو: این نوع از فیلتر، کلمه W را روی خود ندارند و باید بعد از کثیف شدن کامل فیلتر و تمام شدن عمر مفیدشان تعویض شوند. با این حال شما می توانید، برای افزایش طول عمر فیلتر و فیلتراسیون بهتر هوا، هر دو هفته یک بار فیلتر را از جای خود خارج کنید و با تکان دادن و باد گرفتن، گرد و خاک موجود در آن را به طور کامل خارج نمایید.
دلیل تعویض کردن فیلتر جاروبرقی چیست؟
هر زمانی که حس کردید، قدرت مکش جاروبرقی شما کم شده است، فیلتر دستگاه را بررسی کنید و در صورت لزوم فوراً اقدام به تعویض کردن آن نمایید. چرا که در غیر این صورت فشار وارد آمده به جاروبرقی، احتمال دارد باعث سوختن موتور دستگاه شود و هزینه زیادی را روی دست شما بگذارد. از این رو همیشه پیش از روشن کردن جاروبرقی، کیسه و فیلتر را بررسی کنید تا بیش از حد پر نباشد. این در حالی است، که شما با تعویض منظم فیلتر جاروبرقی خود می توانید، به راحتی از بروز مشکلات جدی برای دستگاهتان جلوگیری کنید.
زمان مناسب برای تعویض فیلتر جاروبرقی
هر یک از جاروبرقی هایی که در دسترس کاربران قرار می گیرند، برای خود دارای ظرفیت و حجمی از به دوش کشیدن گرد و غبار می باشند. در نتیجه با پر شدن این ظرفیت، زمان تعویض فیلتر فرا می رسد.
- با پر شدن فیلتر، جاروبرقی دیگر قادر به به کشیدن زباله ها و آشغال های خانه شما نمی باشد. اگر حس کردید که جاروبرقی دیگر نمی تواند مانند قبل، آشغال ها را از زمین جمع کند، باید بدانید که زمان تعویض فیلتر آن فرا رسیده است.
- استفاده از فیلتر تمیز و مناسب با نوع و ابعاد آلاینده ها تأثیر بسزایی در ارتقا کیفیت نظافت دارد و با تعویض فیلتر مکش آن به صورت اولیه بر می گردد.
- در واقع فیلتر ها در انواع و اقسام چندین مدل مختلف وجود دارند، که هر کدام از آن ها در یک زمان خاصی باید تعویض شود.
- به طور معمول، فیلتر اصلی جاروبرقی پس از گذشت ۳ تا ۵ سال و یا زمانی که کارایی دستگاه افت کرده باشد، نیاز به تعویض دارند.
- در خصوص فیلترهای هپا لازم است بدانید، که پس از هزار ساعت کار با دستگاه مکنده، باید این فیلترها تعویض شوند.
- البته بسته به میزان کارکرد دستگاه، این میزان می تواند متغیر باشد.
نحوه عوض کردن فیلتر جاروبرقی
قبل از هر چیزی سعی کنید، جاروبرقی خود را بر روی روزنامه یا پارچه قرار بدهید، تا بدین صورت آشغال های درون کیسه بیرون نریزد و محیط شما را کثیف نکند. در مرحله اول تعویض فیلتر جاروبرقی، لوله آن را از جاروبرقی جدا کرده و بعد درب محفظه ای که کیسه جاروبرقی در آن قرار دارد را با احتیاط باز کنید.
قدم بعدی که باید بردارید، نگاه کردن به کیسه می باشد. در صورتی که دیگر جایی برای گرد و غبار وجود ندارد، فوراً اقدام به تعویض کردن یا تمیز کردن کیسه نمایید. در مرحله آخر، نوبت به فیلتر دستگاه می رسد و شما باید فیلتر را به آرامی از قابی که در آن قرار دارد، جدا کنید. بیشتر کیسه ها دارای یک محفظه مقوایی در بالای خود هستند، که به یک دهانه کوچک و مدور متصل می شود. لذا نحوه تعویض کردن فیلتر، بسته به مدل دستگاه می تواند متفاوت باشد. در بعضی دیگر از مدل های جاروبرقی، ممکن است فیلتر آن ها با فشردن دکمه جدا شود.
بعد از تعویض کردن فیلتر جاروبرقی چه نکاتی باید رعایت شود؟
در مجموع شما باید چه قبل از تعویض فیلتر جاروبرقی و چه بعد از آن این نکات مهم را جدی بگیرید و به انجام آن ها بپردازید. اگر جاروبرقی شما مجهز به سیستم جذب مایعات نیست، به هیچ عنوان در سطوح خیس و مرطوب از جاروبرقی استفاده نکنید. چون که رسیدن رطوبت و نم به کیسه جاروبرقی باعث بسته شدن منافذ فیلتر می شود و خروج و مکش هوا هم دچار اختلال شده و به جاروبرقی آسیب جدی وارد می کند. اگر بعد از تعویض کردن فیلتر دستگاه خود را روشن می کنید، باید در ابتدا جاروبرقی را با قدرت پایین روشن نمایید و سپس به میزان قدرت مد نظر خود برسانید. زیرا اگر در ابتدا دستگاه با قدرت بالا روشن گردد، حجم زیادی از هوا با فشار وارد کیسه می شود و ممکن است باعث پارگی فیلتر شود.
تعویض کردن فیلتر جاروبرقی چه اهمیتی دارد؟
- در واقع فیلتر ها نقش مهمی در افزایش کیفیت و تأمین سلامت افراد حاضر در محیط را ایفا می نمایند.
- باعث بهبود کیفیت هوای محیط و مانع از نشر ذرات ریز گرد و غبار می شوند.
- از نفوذ ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی جلوگیری می کنند.
- از بروز حساسیت برای افرادی که به بیماری های تنفسی دچارند، جلوگیری به عمل می آورند.
- در نهایت با تعویض به موقع فیلتر جاروبرقی از ورود گرد و خاک در جاروبرقی جلوگیری نمایید.
نتیجه گیری کلی از مقاله
با توجه به نکاتی که در این موضوع ذکر شد، پی به نقش مهم و حساسیت فیلترها بردیم. از این رو لازم است، تا در مراقبت و نگهداری از جاروبرقی خود، موارد مهم را رعایت کنید و برای سلامتی خود و اطرافیانتان و عملکرد هر چه بهتر جاروبرقی، به موقع به تعویض کردن فیلتر اقدام نمایید. از اینکه با صبر و شکیبایی همراه ما بودید، بی نهایت متشکریم.
برای مشاوره با متخصصان جهت خرید لوازم خانگی لطفا شماره خود را وارد نمایید، تا به صورت رایگان و در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.