امروزه صحبت از خانه های هوشمند چندان عجیب نیست چرا که پیشرفت تکنولوژی در زندگی بشر آشکار و انکارناپذیر است تا جایی که زندگی بدون هوش مصنوعی تا حدود زیادی مختل خواهد شد.
خانه هوشمند چیست؟
یک خانه هوشمند دارای لوازم و دستگاه هایی است که همواره به اینترنت متصل هستند و همین موضوع نظارت از راه دور را برای افراد امکان پذیر می سازد. به کمک سیستم های هوشمند تعبیه شده در نقاط مختلف ساختمان می توانید بر وسایل سرمایشی و گرمایشی نیز نظارت و کنترل داشته باشید. در یک خانه هوشمند هر رویدادی در زمان تعیین شده به وقوع می پیوندد به طور مثال با ورود فرد به منزل چراغ های هوشمند روشن می شوند یا اینکه پرده های اتاق در زمان تعیین شده، کنار زده می شوند.
اتوماسیون خانگی
ورود این سیستم های هوشمند با عنوان اتوماسیون خانگی زمینه را برای ایجاد امنیت بیشتر، راحتی و مصرف بهینه انرژی فراهم نموده اند. به کمک اتوماسیون خانگی می توانید دستگاه های هوشمند را کنترل کنید. سیستم های هوشمند به وسیله برنامه خانه هوشمند کنترل می شوند و در این میان گوشی های هوشمند و دستگاه های تحت شبکه و سایر دستگاه های هوشمند موجود در محیط، با هم کار می کنند به طوری که نحوه عملکرد مورد نظر سیستم های هوشمند توسط کاربر تعیین می شود به طوری که وی بر نحوه کار آنها نظارت دارد. در ادامه مقاله به معرفی تعدادی از سیستم های هوشمند موجود در محیط زندگی امروزی می پردازیم.
تلویزیون های هوشمند
این قبیل تلویزیون ها از حوزه عملکرد خود پار را فراتر گذاشته اند تا جایی که علاوه بر نقش یک تلویزیون به عنوان یک سیستم هوشمند امکانات فراوانی را در اختیار کاربران قرار می دهند. تلویزیون های هوشمند به اینترنت متصل می شوند که در نتیجه آن امکان دسترسی به محتوای کاربردی همچون موسیقی و ویدیو وجود دارد. البته در برخی از تلویزیون های هوشمند امکانات خاص و منحصربه فردی تعبیه شده است به این صورت که با تشخیص صدا یا ژست سرنشینان داخل اتاق واکنش نشان می دهند. به طور مثال با ورود افراد به اتاق، نور تلویزیون متناسب با نیاز کاربر تنظیم می شود. البته لامپ های هوشمند نیز می توانند با توجه به میزان دسترسی به نور روز، میزان روشنایی خود را تنظیم و در صورت عدم نیاز، خاموش شوند.
ترموستات های هوشمند
ترموستات های هوشمند به صورت خودکار تنظیمات را تغییر می دهند، مصرف انرژی را گزارش می دهند و حتی زمان تعویض فیلترها را به کاربر یادآوری می کنند. به وسیله ترموستات های هوشمند می توانید دمای ساختمان را از راه دور کنترل کنید و آن را بر روی برنامه مورد نظر تنظیم نمایید.
دوربین های امنیتی
این نوع سیستم های هوشمند این اطمینان را به ساکنین مجتمع می دهند که هر نوع رفت و آمد و حرکت ساکنین در دید دوربین ها قرار دارد. همچنین وجود دوربین های امنیتی هوشمند هشداری برای سارقان محسوب می شود به این صورت که در نبود ساکنان خانه، حسگرهای حرکتی تعبیه شده در دوربین های هوشمند قادر به شناسایی و تشخیص تفاوت ساکنین و بازدیدکنندگان هستند به طوری که در صورت مشاهده رفتار مشکوک، آن را به ساکنین یا نگهبانان گزارش می دهند. علاوه بر مثال های ذکر شده می توانیم به قفل های هوشمند، سیستم های هوشمند نگهداری از گیاهان آپارتمانی و حیوانات خانگی نیز اشاره کنیم.
در کنار این وسایل هوشمند می توانیم از طعم قهوه، دستگاه قهوه ساز هوشمند لذت ببریم در حالی که یخچال هوشمند موجود در آشپزخانه تاریخ انقضای مواد غذایی داخل یخچال را پیگیری می کند و حتی می تواند یک فهرست خرید از مواد غذایی تهیه کند. لباسشویی، ماشین ظرفشویی، خشک کن و توستر نیز هر کدام به نوبه خود بر هوشمند سازی فضای خانه افزوده اند.
مزایا و معایب خانه های هوشمند
ایجاد آرامش، آسایش و امنیت از جمله مزایای اتوماسیون خانگی محسوب می شود. علاوه بر این موارد، ضرورت ورود این سیستم های هوشمند به زندگی برخی از افراد از قبیل سالمندان، معلولین و کودکان به شدت احساس می شود. باز ماندن درب ورودی یا روشن ماندن اجاق گاز از جمله خطراتی است که خانه و ساکنان آن را تهدید می کند در حالی که سیستم های هوشمند نظارتی و کنترل راه مؤثری برای مقابله با این خطرات هستند. به طور مثال با سیستم آبیاری هوشمند می توانید چمن ها را به موقع و در صورت نیاز آبیاری نمایید. با کمک سیستم های هوشمند، چراغ ها، تلویزیون و شومینه در زمان برنامه ریزی شده روشن می شوند.
در یک خانه هوشمند، انرژی تلف نمی شود و هر وسیله در زمان خود و متناسب با نیاز ساکنین، مورد استفاده قرار می گیرد و این یعنی صرفه جویی در پول و کاهش هزینه ها. از جمله معایب سیستم های اتوماسیون خانگی می توانیم به عملکرد پیچیده آنها اشاره کنیم. کار کردن با این لوازم برای همه افراد به یک اندازه آسان نیست. چه بسا برخی از افراد پیچیدگی سیستم های هوشمند را دلیلی بر عدم استفاده از آنها می دانند. کمپانی های تولیدکننده باید بر روی کاهش پیچیدگی های لوازم هوشمند تمرکز کنند تا کارایی آسان این نوع دستگاه ها مشوقی برای استفاده از آن ها باشد. کاربران در هر نوع سطح و سنی باید بتوانند با خیال راحت از این وسایل هوشمند استفاده کنند. هک نمودن سیستم های هوشمند از جمله مواردی است که باعث نگرانی طرفداران اتوماسیون خانگی شده است. امنیت داده های خانه های هوشمند باید تامین شود به طوری که احتمال هک شدن دستگاه های هوشمند به حداقل برسد.
جمع بندی
ساختمانهای هوشمند میتوانند به شبکه هوشمند متصل شوند. با استفاده از این فناوری، توزیع انرژی را میتوان به طور مؤثر مدیریت کرد، همچنین تعمیر و نگهداری را میتوان به طور پیشگیرانه انجام داد. همچنین در یک ساختمان هوشمند میتوان هزینههای انرژی را با استفاده از حسگرهایی که تعداد ساکنان یک اتاق را تشخیص میدهند، کاهش داد. اتوماسیون خانگی امنیت، راحتی و بهرهوری انرژی را برای ساکنین خانه فراهم میکند به این صورت که به آنها اجازه میدهد دستگاههای هوشمند را کنترل کنند.
برای مشاوره با متخصصان جهت خرید لوازم خانگی لطفا شماره خود را وارد نمایید، تا به صورت رایگان و در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.